Puerto Maldonado


Algemeen Bezienswaardigheden Transport Weer Hotels

Bezienswaardigheden


Stad

Puerto Maldonado is niet zoals elke stad Peru. Het heeft geen plaza de armas en ook geen historische gebouwen. De reden dat toeristen toch naar Puerto Maldonado gaan is de natuur rondom de stad. Wat natuurschoon betreft is het gebied rondom Puerto Maldonado één van de mooiste van Peru

Sandoval meer

Dit meer ligt zoŽn 10 km van Puerto Maldonado en heeft een oppervlakt van zoŽn 3 vierkante kilometer. In Peru staat dit meer bekend om de hoeveelheid exotische vissen. De watertemperatuur  van zoŽn 26 C is hier de reden van. Het Sandoval meer is omgeven door moerasgebieden, met een uitgebreide flora, waaronder orchideeën en palbomen, en een uitgebreide fauna met vele vogels, zoals papegaaien, reigers en toekans. Ook leven er krokodillen in dit gebied.

Valencia meer

ZoŽn 60 km van Puerto Maldonado ligt het Valencia meer. Dit meer is vanuit Puerto Maldonado het best te bereiken per boot. Het meer heeft een oppervlakte van 12 vierkante kilometer. Ook in dit meer leven vele vissen. De oorspronkelijke bewoners van dit gebied, de Huarayos indianen, leven dan ook nog steeds van de visserij. 

Bahuaja-Sonene Nationaal Park

De enige savanne in Peru ligt op zoŽn 90 km vanaf Puerto Maldonado. Ook dit gebied is het beste met de boot te bereiken. De regering van Peru heeft deze savanne tot een nationaal park gemaakt. Het park heet Bahuaja-Sonene.
In dit gebied leven onder andere de manenwolf, het moeras herten, de reuzenmiereneter, de rivierwolf, de reuzenotter, de zwarte kaaiman en de harpij arend.

Tambopata

Ook ligt het nationale park Tambopata in de buurt van Puerto Maldonado.

Medereizigers

Andere reizigers hebben ook deze attracties bezocht. Lees welke bezienswaardigheden in en om Puerto Maldonado zij hebben gezien.