Puerto Maldonado


Algemeen Bezienswaardigheden Transport Weer Hotels

Algemeen


Ligging

Puerto Maldonado is de hoofdstad van de provincie Madre de Dios (Moeder van God). De stad ligt in het oerwoudgedeelte van Peru. Puerto Maldonado ligt in het zuiden op een voor Peru niet zo'n grote afstand van Cuzco. Vandaar dat veel toeristen na Cuzco ook Puerto Maldonado bezoeken.

Oerwoud

Puerto Maldonado ligt dus in het oerwoud van Peru. Rondom de stad liggen vele nationale parken, zoals Manu, Tambopata en Bahuaja-Somene. Het oerwoud rondom Puerto Maldonado is één van de meeste ongerepte oerwouden ter wereld. Voor de natuurliefhebbers is dan ook veel te zien. Het nationale park Manu staat bekend om de vele soorten vogels die er te zien zijn. 

Geschiedenis

In 1901 besloot de regering van Peru om het oerwoud van Peru te verkennen. De leider van de expeditie langs de Tambobata rivier heette Don Juan Villata. Hij heeft Puerto Maldonado gesticht op 10 juli 1902 op het punt waar de rivieren Tambopata en Madre de Dios bij elkaar komen. Don Juan Villata heeft de stad genoemd naar Faustino Maldonado, die bij een eerdere expeditie langs de rivier Madre de Dios verdronk.

Klimaat

Puerto Maldonado ligt in het tropische Amazonegebied. Dit betekent dat het gehele jaar door warm en vochtig is. De gemiddelde temperatuur is dan ook 26 C. In de periode van oktober tot april is het regenseizoen. In deze periode valt het meeste van de jaarlijkse 1000 mm neerslag. Door deze hoeveelheid neerslag zijn er in deze periode vaak overstromingen rondom Puerto Maldonado. Wegen naar Puerto Maldonade worden dan niet begaanbaar. Puerto Maldonado ligt wat hoger, waardoor er in de stad zelf nauwelijks overstromingen zijn.

Bereikbaarheid

Omdat Puerto Maldonado in het oerwoud van Peru ligt en dit gebied zo'n zes maanden per jaar last heeft van overstromingen is de stad lastig over de weg te bereiken. De stad is dan ook blij met het vliegveld wat aanwezig is. De bereikbaarheid van Puerto Maldonado over de weg zal sterk verbeteren wanneer interoceanische snelweg tussen de oostkust van Brazilie en de westkust van Peru is aangelegd. Deze weg zal dwars door het oerwoud gaan en langs Puerto Maldonado lopen.

Andere reizigers

Andere reizigers hebben Puerto Maldonado bezocht. Lees hun mening over Puerto Maldonado.