Pisco


Algemeen Bezienswaardigheden Transport Weer


Bezienswaardigheden


Stad

Pisco is net als Ica zwaar getroffen door de grote aardbeving van 2007 in Peru Hierdoor is onder meer het centrum van Pisco verwoest.

Paracas

Paracas is een nationaal park in Peru. Het belangrijkste doel van dit park is om het speciale ecosysteem dat hier heerst te beschermen. In dit park zijn dan ook  veel flora en fauna te vinden. Het belangrijkste zijn de vele vogelsoorten. Zo zijn er onder andere flamingo's en pelikanen.
Daarnaast is er het Paracas museum, welke meer inzicht geeft van alle flora en fauna in het nationale park. Daarnaast biedt het museum ook informatie over de Paracas cultuur.

De kandelaar van Paracas

Naast de Nazca-lijnen heeft Peru nog een interessant geoglief, namelijk de kandelaar van Paracas. Niemand weet hoe het geoglief is ontstaan. Vele denken dat de makers van de Nazca-lijnen ook dit geoglief hebben gemaakt. Waarom ze dat gedaan zouden hebben is nog steeds onduidelijk.
In de loop van tijd heeft de kandelaar veel vandalisme moeten doorstaand, waaronder de sporen van zandauto's. Echter de wind heeft de sporen van de zandauto's wel weggeblazen maar de kandelaar niet. Mysterieus.

Ballestas eilanden

Op de Ballestas eilanden mogen geen mensen komen. Het eiland is compleet eigendom van dieren. En dat is te zien wanneer men met een boot langs de eilanden vaart. Veel zeezoogdieren en zeevogels, zoals pelikanen en pingu´ns, hebben hun huis gemaakt van dit eiland.
Eens in de vijf jaar wordt een deel van de vogelpoep op deze eilanden weggehaald en door de regering van Peru verkocht. De mest kan namelijk de landbouwgrond erg verrijken, waardoor een betere opbrengst gegarandeerd is.

Tambo Colorado

Om een ru´ne te zien van de late bouwstijl van de inca's is het zeker de moeite waard om Tambo Colorado te bezoeken. Deze inca gebouwen waren waarschijnlijk in gebruik als administratief complex en als controlepost tussen de kust en het Andesgebergte. Op sommige muren zijn nog steeds de originele kleuren te zien: rood, geel en wit. Daar komt dan ook de naam vandaan. Colorado bekent namelijk gekleurd.
Hoewel de stad Pisco erg zwaar beschadigd was door de aardbeving van 2007 in Peru, heeft Tambo Colorado de aardbeving goed doorstaan.

Medereizigers

Andere reizigers hebben Pisco met haar attracties ook bezocht. Lees welke bezienswaardigheden in Pisco zij hebben gezien.