Pisco


Algemeen Bezienswaardigheden Transport Weer


Algemeen


Pisco is een vissersstad aan de Grote Oceaan en heeft ongeveer 120.000 inwoners. In het Quechua betekent Pisco kleine vogel. 

Ligging

Ten zuiden van Lima ligt de stad Pisco. De stad is gelegen vlakbij het schiereiland Paracas en vlakbij de Ballestas eilanden. Zowel Paracas als de Ballestas eilanden staan bekend om hun natuurschoon. In Peru zijn de Ballestas eilanden bekend als de Peruaanse Galapagos (van de Galapagos eilanden in Ecuador).

Geschiedenis

Rond Pisco zijn er al sporen gevonden van de pre-inca cultuur: Paracas. Later werd de streek rondom Pisco ook bewoond door de inca's. Dit blijkt onder meer door de ru´ne Tambo Colorado, welke aan het eind van het inca-tijdperk werd gebouwd. Dat was net voordat Spanje het incarijk veroverde.
In eerste instantie maakten de Spanjaarden Pisco de hoofdstad, omdat Pisco door de wegen van de Inca's een gemakkelijke toegang had tot het Andesgebergte. Later veranderden de Spanjaarden dit en werd Lima de hoofdstad van Peru.

Wijngaarden

De streek rondom Pisco is door het klimaat een goede streek voor het verbouwen van druiven. Dit blijkt ook door het grote aantal wijnen dat uit deze streek komt. Maar van deze druiven wordt ook de nationale drank van Peru gemaakt: Pisco.
Pisco is een sterke drank met een alcholpercentage van ca. 50%. Veelal wordt deze drank gebruikt in cocktails. De bekendste in Peru is de Pisco Sour, een cocktail met pisco, suikerwater, limoen en eiwit.
De Spanjaarden zijn begonnen met het maken van sterke drank in deze streek, omdat het importeren van sterke drank duur was. Uiteindelijk is deze sterke drank pisco geworden.

Andere reizigers

Andere reizigers hebben Pisco bezocht en willen hier graag over vertellen. Lees hun mening over Pisco.