Nazca


Algemeen Bezienswaardigheden Transport Weer Hotels


Algemeen


Ligging

In het zuiden van Peru, 400km van Lima, ligt de plaats Nazca. Tussen de Nazca- en Ingenio valleien ligt het ´Pampa´ gebied. Dit is een zeer droog woestijngebied met een oppervlak van 220 vierkante km.

Geschiedenis

De oorspronkelijke bewoners van Nazca waren de Paraca indianen. Deze werden geleidelijk opgevolgd door de Nazca indianen. Deze beschaving leefde in de Vroege Tussenperiode, 350 voor Christus tot 650 na Christus. Het Nacza volk was ingenieus en slim. Door het zeer droge klimaat was irrigatie voor de landbouw een probleem. Hierdoor werden er aquaducten gebouwd. Dit zijn ondergrondse irrigatiesystemen. Zo was het mogelijk om gewassen te verbouwen op de dorre woestijngrond.

Nazcawoestijn

Nazca ligt in de Nazcawoestijn. Hier zijn de bekende Nazca-lijnen te vinden. In deze woestijn is de grond aan het oppervlak donker gekleurd. Dit komt door een laagje vulkanisch gesteente en kiezels. Onder dit gesteente ligt een lichtkleurige zandlaag. Dit gebied is één van de droogste gebieden ter wereld. Het regent hier vrijwel nooit.

Andere reizigers

Andere reizigers hebben Nazca bezocht en willen u hier graag over vertellen. Lees hun mening over Nazca.