Machu Picchu


Algemeen Bezienswaardigheden Transport Weer Hotels


Algemeen

Machu Picchu is de trekpleister van Cuzco en eigenlijk wel van Peru. Het is uitgekozen tot één van de nieuwe zeven wereldwonderen.

Ontdekking

Toen de Spanjaarden in de 16e eeuw Zuid-Amerika veroverden en daarmee dus ook Peru, hebben ze Machu Picchu nooit ontdekt. Op 24 juli 1911 werd de stad per ongeluk ontdekt door de Amerikaans archeoloog Hiram Bingham. Hij was op expeditie naar de laatste vluchtplaats van de inca's Vilcabamba. Hij vond echter een complete stad welke enorme informatie gaf over het leven van de inca's.

Ligging

Machu Picchu is gelegen tussen steile bergen met hoge toppen. Sommige bergen rondom Machu Picchu hebben wel een hoogte van meer dan 6000 m. Daarnaast ligt Machu Picchu nabij de woeste Vilcanota-rivier. Zelf ligt Machu Picchu op een hoogte van ca. 2400 m. Door haar ligging is Machu Picchu slecht bereikbaar. Daardoor werd het pas zo laat bij toeval ontdekt.

Inca-tijd

In de inca-tijd woondern er ca. 1200 mensen in de ongeveer 200 woningen. Naast dit woongedeelte was er ook een militair en een religieus gedeelte. In het religieuze gedeelte staan de tempels. In dit gedeelte woonden ook de priesters en de Inca met zijn vrouw.

Andere reizigers

Andere reizigers hebben Machu Picchu bezocht en willen hier graag over vertellen. Lees hun mening over Machu Picchu.