Lima


Algemeen  Bezienswaardigheden  Reizen  Transport  Weer  Hotels


Algemeen


Lima is de grootste en meest bruisende en drukke stad in . Het is dan ook de hoofdstad van , die in 1535 is gesticht door Fransisco Pizarro. Vanaf die dag is het uitgegroeid tot de stad die het nu is met meer dan 8 miljoen inwoners.

Culturen

Lima is een samensmelting van culturen. Er zijn na de Spaanse invloed veel invloeden geweest van andere bevolkingsgroepen, zoals van de ‘negritos’, die eerder als slaven voor de rijken werkten. Maar er is ook een grote invloed van de Chinese bevolkingsgroep. Naast dat er in Lima Centre een Chinese wijk is kan men ook op elke hoek van de straat een ‘chifa’, een chinees restaurant, vinden.

Wijken

De belangrijkste wijken voor toeristen zijn Miraflores, Lima Centre en Barranco. Miraflores is de wijk met de winkelstraten. Er zijn hier ook veel hotels en hostels. Miraflores is door het aantal toeristen de meest internationale wijk van Lima.
In Lima Centre staan nog de oude koloniale gebouwen, zoals ze door de Spanjaarden zijn gebouwd. Deze wijk is zeker de moeite waard om te bezichten.
Veel mensen en ook toeristen drinken graag wat in één van de barretjes van Barranco.

El Callao

El Callao ligt direct naast Lima en is een aparte provincie van . Het is echter lastig om de grens te zien. In El Callao ligt het internationale vliegveld Jorge Chavez Airport. Hier vertrekken en komen de meeste internationale vluchten aan. In El Callao is er ook de haven, waar onder meer de cruiseschepen aanmeren.