Ica


Algemeen Bezienswaardigheden Transport Weer Hotels

Bezienswaardigheden


Plaza de armas

Net zoals elke stad in Peru, heeft ook Ica een centraal plein, 'plaza de armas' genoemd. Aan dit plein staat de kathedraal van Ica evenals de gebouwen van het oude stadscentrum.

Regionaal museum

Ook de provincie waarin de stad Ica is gelegen is Ica genaamd. De historie van deze provincie wordt bewaard in het regionale museum. Het museum heet Museo Regional Adolfo Bermudéz Jenkins.
In dit museum zijn veel stukken te bezichten van de verschillende oude culturen in Peru, zoals de Paracas-, Nazca-, Ica-, Huari- en Inca-cultuur. Daarnaast zijn er ook schilderijen en meubilair te zien van de Spaanse overheersing.

Aardbeving

Op 15 augustus 2007 was er de laatste grote aardbeving van Peru. Het epicentrum lag vlakbij Ica en de stad werd dan ook flink beschadigd. Helaas gaat het opbouwen van de stad niet snel. Hierdoor is in de stad nog wel overal te zien wat een aardbeving met een stad kan doen.

Cachiche

Net buiten Ica ligt het dorp Cachiche. In Peru is dit dorp bekend uit het koloniale tijdperk. Tijdens de overheersing door Spanje woonden in dit dorp genezers die de mensen konden helen van het kwaad.

Zandduinen

Nabij Ica zijn vele zandduinen. De Peruanen hebben hier een sportieve atractie van gemaakt. Op de zandduinen kan inmiddels met een sandboard van de duinen af worden gegleden. Ook kan men met een speciale auto door de duinen 'crossen'.

Medereizigers

Andere reizigers hebben ook deze attracties bezocht. Lees welke bezienswaardigheden in Ica zij hebben gezien.