Ica


Algemeen Bezienswaardigheden Transport Weer Hotels


Algemeen


Ligging

Zo'n 300 km onder Lima ligt de stad Ica met zo'n 200.000 inwoners. De stad ligt in de kuststreek nabij de Ica rivier. Om de stad heen liggen veel zandduinen, door de omliggende woestijn.

Geschiedenis

Er zijn bewijzen dat er al meer dan 10.000 jaar mensen om en rond Ica hebben gewoond. De bewijzen kunnen gevonden worden in het regionale museum van Ica. De stad Ica is in 1563 gesticht door Gerónimo Luis de Cabrera. Hij noemde de stad echter Villa de Valverde. Later is dit veranderd in Ica.

Aardbeving

Op 15 augustus 2007 was er een grote aardbeving in Peru . Het epicentrum lag dicht bij Ica. De aardbeving had een kracht van 8.0 op de schaal van richter. Ica heeft erg geleden onder deze aardbeving. Veel gebouwen waren ingestort of beschadigd. Hoewel de inwoners van Ica de stad proberen te herstellen, kan de schade van de aardbeving nog steeds worden opgemerkt. Gezien de ernst van de beschadigingen, zal het herstel van de stad nog jaren op zicht laten duren.

Klimaat

Ica heeft een droog en warm klimaat. Het ligt dan ook in een woestijnstreek. De hoogste temperatuur die er in een jaar gehaald wordt is ca. 32 C en de koudste ca. 10 C.

Andere reizigers

Andere reizigers hebben Ica bezocht. Lees hun mening over Ica