Cuzco


Algemeen Bezienswaardigheden Transport Weer Hotels


Bezienswaardigheden


Stadscentrum

Ook in Cuzco is er een Plaza de armas met al haar historische gebouwen. Op het Plaza de armas riep Fransisco Pizarro de verovering van Cuzco uit. Daarvoor was het al een belangrijke lokatie voor de inca's. Op dit plein werd door hen namelijk vergaderd. Het stadscentrum van Cuzco is goed te bezichten door middel van een stadstour

Klooster van Santa Domingo

Het klooster van Santa Domingo is gebouwd op de resten van één van de belangrijkste inca-gebouwen. In de inca tijd stond op deze lokatie de Korichancha. Dit was de belangrijkste tempel van de zonnegod. Volgens schrijvers zouden de wanden van de korichancha bedekt zijn met bladgoud.
In 1534 werd door de Spanjaarden echter de Dominicaanse kloosterkerk op de funderingen van Korichancha gebouwd. De kerk stortte in 1650 in, maar werd rond 1681 herbouwd. Nu is er ook een waardevolle kunstschat van schilderijen uit de 17e en 18e eeuw te zien.

Twaalfhoekige steen

Wanneer men door de straten van Cuzco loopt en er staat op één lokatie een grote groep mensen foto's nemen van een muur, dan is dan waarschijnlijk van de twaalfhoekige steen. Dit is de bekendste steen in Peru.

Sacsayhuamán

Sacsayhuamán is een belangrijke arcehologische plaats. Volgens de Spanjaarden was dit een inca fort. Het staat bekend door de verwerking van zeer grote stenen van wel 128 ton in haar muren. Het is zeer indrukwekkend om te zien. Verder wordt elke 24 juni hier het festival van de zon gehouden. Het is zeker de moeite waard om dit festival te bezoeken.

Tambomachay

Rond 1500 na Christus werd Tambomachay gebouwd. Het had een belangrijke religieueze functie in verband met water en aarde. Het water stroomt nog steeds door de kanaaltjes zoals de inca's hebben gemaakt in kalksteen.

Pukapukara

Als de leider van de inca's Tambomachay ging bezoeken bleven zijn volgelingen achter in Pukapukara, zo'n 500 m verderop. Met verschillende kamers en pleinen konden zij hier rusten.

De heilige vallei

Vanuit Cuzco kunt u gemakkelijk een dagexcursie maken naar de heilige vallei. Ook daar zijn vele inca ruďnes te zien. Verder kunt u dan ook de dorpen Pisac en Ollantayambo bezoeken.

Machu Picchu

Vanuit Cuzco kan men natuurlijk ook via de verschillende manieren Machu Picchu bezoeken, zoals via de incatrail of met de trein.

Medereizigers

Andere reizigers hebben Cuzco met haar attracties ook bezocht. Lees welke bezienswaardigheden in Cuzco zij hebben gezien.