Cuzco


Algemeen Bezienswaardigheden Transport Weer Hotels


Algemeen


Ligging

Cuzco ligt in het zuiden van Peru in het Andesgebergte. Het ligt echter al vrij dicht bij het oerwoud. Een bezoek aan Cuzco kan dan ook goed gecombineerd worden met een bezoek aan het oerwoud. Neem hier echter wel voldoende tijd voor.

Historie

Cuzco was de hoodstad van het incarijk. Het werd door de inca's gezien als het hart van de wereld. Rondom Cuzco, zoals in de Heilige vallei en met natuurlijk Machu Picchu kunt u dan ook de meeste incaru´nes zien. Het zijn er zoveel dat u toch minimaal vijf dagen nodig heeft om een goed beeld van Cuzco met een stadstour en omgeving te krijgen.
In deze stad kunt u het beste zien hoe de Spanjaarden hun gebouwen bouwden op de fundamenten van de inca-ru´nes.
Sinds 1983 staat de gehele stad Cuzco op de lijst van cultureel erfgoed van Unesco.

Toeristen

Door haar bekendheid zijn er veel toeristen in Cuzco. Cuzco heeft dan ook een uitgebreid uitgaansleven met restaurants, barretjes en discotheken. Elke avond is er wel iets te doen.

Toeristenticket

Verder heeft de stad Cuzco ervoor gezorgd dat er een toeristenticket is. Alleen met dit ticket kunnen alle toeristische attracties van Cuzco worden bezocht. Na een bezoek aan een bezienswaardigheid wordt een stempel op het ticket gezet. Hierdoor kan elke attractie van Cuzco maar ÚÚn keer worden bezocht. Het 'boleta turistico' kan worden gekocht bij het kantoor van de toeristeninformatie.

Andere reizigers

Andere reizigers hebben Cuzco bezocht en willen hier graag over vertellen. Lees hun mening over Cuzco.