Chivay


Algemeen Bezienswaardigheden Transport Weer Hotels

Bezienswaardigheden

Colca Canyon

Hoewel Peru vele mooie landschappen en uitzichten heeft, zijn de uitzichten over het landschap van de Colca Canyon de mooiste. De kloof is zo'n 3400 m diep. Het is het zeker waard om in de vallei rond te wandelen. Een excursie naar de Colca Canyon duurt dan ook zo'n twee of drie dagen, zodat al het natuurschoon door de toeristen kan worden bezichtigd.

Cruz del Condor

Hoewel Cruz del Condor dichter bij Cabanaconda ligt dan bij Chivay, is Cruz del Conder wel goed te bezoeken vanaf Chivay. In de meerste meerdaagse excursies naar de Colca Canyon wordt Cruz del Condor dan ook bezicht. Op deze lokatie kan men er zeker van zijn dat er Condors te zien zijn. Het is een mooie ervaring wanneer een vogel met een spanwijdte van meer dan twee meter binnen een afstand van tien meter voorbij vliegt.

Watersport

De rivier de Colca welke door de Colca Canyon stroomt is n van de plekken voor watersport in Peru. De Colca staat bekend om de zo'n 300 stroomversnellingen die de rivier heeft. Vanaf mei tot en met oktober is het dan ook de ideale plaats om te raften of te kanon. Dit geldt trouwens alleen voor de geoefende watersporter, omdat de stroomversnellingen tot categorie IV gaan. De hoogste categorie van stroomversnelling is VI en die is onbevaarbaar.

Thermale baden

Rondom de vallei van de Colca liggen veel vulkanen. Hierdoor zijn er ook warmwaterbronnen in de Colca  vallei.  Van deze warmwaterbronnen hebben de Peruanen nabij Chivas thermale baden gemaakt. Na grote wandelingen door de Colca vallei is een bezoek aan deze thermale baden zeer rustgevend. Een bezoek aan de thermale baden is een ideaal eind van een bezoek aan de Colca Canyon

Medereizigers

Andere reizigers hebben ook deze attracties bezocht. Lees welke bezienswaardigheden in Chivay zij hebben gezien.