Chivay


Algemeen Bezienswaardigheden Transport Weer Hotels

Algemeen


Ligging

In de buurt van Arequipa ligt het dorp Chivay. Het dorp is gelegen in het prachtige landschap van de Colca Canyon, een van de diepste kloven van Peru en van de wereld.

Toerisme

Omdat Chivay ligt in het landschap van de Colca Canyon is ook deze plaats veel bezocht door toeristen. Wat Aguas Calientes is voor Machu Picchu is Chivay voor de Colca Canyon: de ideale plaats om te verblijven voor het bezoeken van deze toeristische attractie in Peru. Veel toeristen die vanuit Arequipa de Colca Canyon voor 2 dagen of zelfs 3 dagen bezoeken overnachten in Chivay.

Geschiedenis

In de streek rondom Chivay woonden voor de inca's al de collaguas. De collaguas hebben hun sporen nagelaten door middel van rotstekeningen en grotten in de bergen, die ze gebruikten als opslagplaatsen. De collaguas hebben de meeste nederzettingen, waaronder Chivay gesticht.
De collaguas waren geoefende steenhouwers. Tijdens de Spaanse bezetting werden zij dan ook ingezet als metselaars. In Chivay waar nog veel nazaten van de collaguas wonen, wordt dit beroep dan ook nog veel uitgeoefend. 

Handwerkvaardigheden

Naast de steenhouwerij waar men erg vaardig is in Chivay, zijn de inwoners van Chivay ook vaardig in het maken van textielen en in houtbewerking. Op de markt van Chivay kan men dan ook zeker houtsnijwerk en mooi gekleurde textielen, waar Peru om bekend staat, vinden.

Andere reizigers

Andere reizigers hebben Chivay bezocht. Lees hun mening over Chivay.