Arequipa


Algemeen Bezienswaardigheden Transport Weer Hotels


Bezienswaardigheden


Plaza de armas

In het centrum van Arequipa ligt het Plaza de armas. Hier staan de meest historische gebouwen van Arequipa, zoals de kathedraal van Arequipa, welke is gebouwd in de 17e eeuw. In 2001 was één van de torens van deze kathedraal door een aardbeving ingestort. De toren is inmiddels gerestaureerd. Verder staat er in het midden van het Plaza de armas een mooie fontein uit de 16e eeuw. Dit is het ideale beginpunt van een stadstour door Arequipa.

Santa Catalina klooster

In één van de straatjes in het centrum van Arequipa ligt het Santa Catalina klooster. Op 2 oktober 1580 werd dit klooster opgericht. Het doel van het klooster was het beschermen van de dochters van de meest vooraanstaande families door ze hier te huisvesten. Het klooster was compleet afgesloten voor de buitenwereld en dat duurde tot 15 augustus 1970.
Nu kunt u dit prachtige complex van ca. 20.000 m2 bezoeken. Het is op dezelfde manier gebouwd als de eerste wijken in Arequipa. Loop eens door de kleurrijke straatjes van dit klooster en waan je terug in de tijd.

Sint Lazarus wijk

De sint Lazarus wijk is één van de oudste wijken van Arequipa die nog het meest historish is. De wijk kenmerkt zich door de grote huizen en de smalle straatjes, welke nog gelijk zijn aan 1538, het jaar waarin deze wijk gesticht is.

Museum Santuarios Andinos de la Universidad Católica de Santa Maria

In vrijwel het grootste deel van het jaar, van mei tot en met december, is in dit museum één van de grootste archeologische vondsten van Peru te zien: de mummy Juanita. Juanita was een meisje van ca. 12 jaar, dat zo'n 500 jaar geleden werd geofferd aan Ampato Apu, de beschermgod. Op 8 september 1995 werd het meisje in bevroren toestand gevonden op de top van de Ampato vulkaan door Miguel Zárate, José Chavéz en Johan Reinhard.

El Misti

Dichtbij Arequipa ligt de Misti vulkaan. Op deze vulkaan worden wandeltochten georganiseerd. Vanuit Arequipa vertrekt u met een jeep naar de voet van El Misti. Van daaruit kunt u over de 5825 m hoge vulkaan wandelen.

Colca Canyon

Dichtbij Arequipa ligt ook de Colca Canyon, één van de diepste kloven in de wereld. Door de hoogteverschillen zijn er prachtige uitzichten. Één van de hoogtepunten van een bezoek aan de Colca Canyon is Cruz del Condor (het kruis van de kondor). 's Ochtends vroeg kan men hier wilde kondors voorbij zien vliegen.
Veel toeristen bezoeken de Colca Canyon in een tweedaagse excursie vanuit Arequipa. Ook kan na het bezoek aan de Colca Canyon doorgereisd worden naar Puno. Als men langere tijd in de streek van de Colca Canyon wil verblijven dan verblijft men meestal in het dorp Chivay.

Medereizigers

Andere reizigers hebben Arequipa met haar attracties ook bezocht. Lees welke bezienswaardigheden in Arequipa zij hebben gezien.