Arequipa


Algemeen Bezienswaardigheden Transport Weer Hotels

Algemeen


Ligging

De stad ligt in het zuiden van Peru midden het Andesgebergte. De omgeving is vulkanisch actief. De beroemste vulkaan van Peru ligt ook nabij Arequipa. Vanuit de stad is 'El Misti' al goed te zien. Door de ligging is Arequipa een goede uitvalsbasis om wandeltochten te maken door de bergen.

De witte stad

Arequipa heeft de bijnaam 'De witte stad'. Deze bijnaam dankt de stad aan het materiaal waarvan veel gebouwen zijn gebouwd. Dit materiaal is het vulkanisch gesteente met een witte kleur.
Onder meer door de gebouwen in deze witte kleur wordt gezegd dat Arequipa één van de mooiste stadscentra van Peru heeft. Het is zeker de moeite waard om een stadstour door Arequipa te maken.

Gastronomie

Het eten en drinken van Arequipa is door heel Peru bekend. Het is dan ook anders dan gerechten uit de andere streken uit Peru . Het bekendste gerecht is de 'rocoto relleno'. Een soort paprika wordt in dit gerecht gevuld met vlees en kruiden. Hierop komt een laag met gesmolten kaas. Het is in ieder geval echt de moeite waard om tenminste één keer een echte Arequipaans restaurant te bezoeken.
Natuurlijk heeft Arequipa ook haar eigen drank, Miski. Dit is een cremeachtige drank welke enigzins lijkt op Baileys.

Andere reizigers

Andere reizigers hebben Arequipa bezocht en willen u hier graag over vertellen. Lees hun mening over Arequipa.