Aguas Calientes


Algemeen Bezienswaardigheden Transport Weer Hotels


Bezienswaardigheden


Machu Picchu

De reden dat veel mensen Aguas Calientes bezoeken is Machu Picchu. Het beste tijdstip om Machu Picchu te bezoeken is in de ochtend. Dan zijn er namelijk het minste toeristen en is de lichtval op de ruīnes van de oude inca-stad het mooist. Het bezoeken van Machu Picchu is alleen mogelijk wanneer men in Aguas Calientes slaapt.

Thermale baden

De naam Aguas Calientes betekent in het Spaans "warm water". Het dorp heeft niet voor niets deze naam. Er zijn namelijk thermale baden nabij Aguas Calientes. Het water is mineraalrijk en heeft een temperatuur van ca. 38ēC tot 46ēC.
Deze baden zijn ideaal na een lange reis door Peru of natuurlijk na het lopen van de incatrail. Het nemen van een thermaal bad geeft rust, werkt tegen stress en verbetert het immuunsysteem.

Markt

Dicht bij het station waar de trein naar Cuzco vertrekt, ligt de markt. Na een bezoek aan Machu Picchu kunnen hier alle souvenirs die men kan vinden kopen. Natuurlijk kan men hier ook gewoon rondkijken. De markt is altijd kleurrijk en er is voldoende te zien. Ideaal om voor de terugreis naar Cuzco te bezoeken.

Centrum

Het centrum of eigenlijk het gehele dorp uit hotels en restaurants. Dit is veroorzaakt door alle toeristen. Het betekent ook dat er altijd veel leven is in het dorp en dat er altijd wat nieuws te zien is.