Geschiedenis Cultuur Geografie Natuur Klimaat Eten & drinken

Natuur


Door de vele verschillende klimaten en diversen geografische elementen is rijk aan flora en fauna.

Lama

Het meest bekende dier van is de lama. Dit dier komt vooral voor in het Andesgebergte en werd al in de tijd van de inca’s als transportmiddel gebruikt. Naast de lama komt ook de alpaca op de hoogvlakten van de Andes voor.  De alpaca is familie van de lama, maar haar wol is veel zachter. Van deze wol maken de mensen in de hooglanden het liefst hun kleurige geweefde kleden.

Lama


Condor

Naast de lama is erg trots op de condor. De condor is met zijn spanwijdte van ca. 3,0 m een van de grootste vogels. Ze kunnen wel een gewicht krijgen van 15 kg. De condor kan overal in de Andes worden gevonden. In de Colca Canyon is een aparte uitkijkplek, waar de condor het meest te zien is. 

Condor


Zeeleven

De kust van is vol van zeedieren en zeeplanten.  Dit is goed te zien op de Ballestas eilanden. Dit is te vergelijken met de Galapagoseilanden van Ecuador. Op deze eilanden kun je onder meer zeeleeuwen, bruine zeemeeuwen (die alleen in dit gebied voorkomen) en Peruaanse pelikanen vinden.


Regenwoud

Het regenwoud in is iets unieks. De diersoorten die hier leven vormen 70% van alle diersoorten wereldwijd!Het regenwoud bevat tevens flora en fauna welke nergens anders gevonden kan worden. Als u van natuur houd moet u zeker een trip maken. Van unieke aapsoorten, boomkikkers en rupsen tot aan kleurrijke papegaaien en toucanen zult u aanschouwen.
Het wordt daarom ook beschouwd als het regenwoud in de meest ‘natuurlijke’ vorm.

Meer natuur

Wilt u meer weten over de natuur van ? Lees dan één van deze