Tips


Hier kunt u nuttige tips en info vinden welke goed van te pas kunnen komen.
Reisdocumenten en aanverwant moeten simpelweg in orde zijn alvorens vertrek.

Visum en reisverzekering

Om Peru in te reizen heeft u een geldig paspoort nodig. Een identiteitskaar voldoet niet. Een visa hoeft u niet van te voren aangevraagd worden. Als u Peru in reist krijgt u een toeristenvisum in de vorm van een stempel. Deze stempel wordt op een briefje gezet, “carnet de entrada” genoemd. Bewaar dit briefje goed! Het toeristenvisum voor Nederlanders is 6 maanden geldig. Het is verstandig om een reisverzekering af te sluiten. 

Medische voorzorgsmaatregelen

U hoeft zich niet te laten inenten als u naar Peru gaat. Er zijn genoeg ziekenhuizen en tandarts praktijken, de een beter dan de ander.
Maar uiteindelijk is de kwaliteit toch minder als in Nederland. Een tandarts controle alvorens vertrek is geen gek idee.

Verkeer

Het verkeer in Peru kent niet de verkeersregels zoals wij die hebben. Er zijn simpelweg geen verkeersregels. Het verkeer is chaotisch, voorrang verlenen bestaat niet en rechts inhalen is normaal. ‘Voetgangers hebben voorrang’ bestaat al helemaal niet. Denk niet dat je bij een zebra zomaar over kan steken, want niemand stopt. Zelfs bij oversteekpunten met verkeerslichten heeft men de gewoonte om door te rijden. Pas dus goed op!
Taxi's hebben geen meter. Je moet van tevoren de prijs afspreken. Taxichauffeurs vragen aan toeristen altijd meer. Probeer dus altijd af te dingen.

Banken & pinnen

Zonder probleem kunt u bij banken en automaten pinnen. Alleen betaald u bij de een wel commisie en bij de ander niet. Het is misschien een paar euro, maar toch handig om te weten.
 - met commisie: Global Net (pinautomaat), Interbank, Banco Continental
 - zonder commisie: BCP, Scotia Bank

Armoede

Peru kent ook armoede. Probeer geen aandacht te geven. Het is jammer genoeg onderdeel van de samenleving en is niet op te lossen met een paar dubbeltjes. Als u wilt steunen, steun dan een georganiseerde hulporganisatie welke in Peru actief is.